אודותינו
המרכז לפיתוח סגלי ההוראה לוד הוא ארגון המיועד לפעול לקידומם המקצועי ולהתפתחותם של עובדי ההוראה באזור, בהלימה ליעדי המשרד והמחוז, תוך ראיית צרכיהם המקצועיים-אישיים וצרכי המערכת החינוכית העירונית והאזורית.
תכנון המהלכים ובניית המסגרות לפיתוח המקצועי מתבצע תוך שותפות מרבית בין כל הגורמים המעורבים בראייה מערכתית. החל משנת תש"ע, החלה לפעול בעיר לוד רפורמת "אופק חדש" ו"עוז לתמורה", המזמנת אפשרות לשינוי משמעותי במתווה התפתחותו המקצועית של עובד ההוראה. התהליך מאפשר לעובד ההוראה לתכנן את מסגרת ההתפתחות המקצועית, בראייה רב שנתית ובדגש על ה"אופק התעסוקתי".
בפנינו עומדים אתגרים משותפים להתפתחותה המקצועית של מערכת החינוך ועובדי ההוראה תוך הבניית תהליכים ליישום הנלמד בכיתה, תהליכי הערכה ובקרה זימון מסגרות ומתודולוגיות חדשניות לשיפור איכות ההוראה בהתאמה למאה ה-21. הפסג"ה שותפה מלאה למיפוי ובניית מסגרות מגוונות להתפתחות המקצועית בתחומי הליבה בהלימה למתווה, ולהנחיות משרד החינוך.
מרכז פסג"ה לוד מהווה בית מקצועי לעובדי ההוראה, תוך תודעת שירות גבוהה והיכרות אישית עם המשתלמים. כמו כן נושא באחריות כוללת לשיפור מעמד ואיכות ההוראה והחינוך של עו"ה באמצעות תהליך של התפתחות מתמדת על מנת לשפר את דרכי הוראתו והשיטות החינוכיות בהן הוא נוקט, עם תלמידיו. תהליך ההתפתחות מתבסס על צרכיו של עו"ה, על מאפייני עבודתו במוסד החינוכי ועל למידה במתודות ונושאים שונים מחוץ למוסד החינוכי.
פדגוגיה נרטיבית - שיח זהויות כעוגן לתהליכי התפתחות מקצועית
הבית, הערכים, התרבות והשפה, משפיעים על מי שאנחנו כפרטים
ובד בבד על מי שאנחנו כאנשי מקצוע.
מרכז פסג"ה לוד מסייע לאנשי חינוך מכל גווני החברה, לקדם ולטפח את הדיאלוג
בין הזהות האישית, הזהות המקצועית והזהות המקומית
לטובת התפתחות מקצועית מייטבית, המקדמת הוגנות.
שיח הזהויות מונגש למשתתפים במגוון שפות ומתודות,
אקדמאיות וחווייתיות כאשר המרכזית שבהן היא המשחוק.
מה תמצאו בפסג"ה?
מגוון אנשי צוות – במרכז הפסג"ה בלוד תוכלו להיעזר באנשי צוות מוכשרים, המגיעים ממגוון דתות, שפות וחברות, כמענה לפסיפס האנושי והתרבותי בלוד בפרט ובישראל ככלל.
מגוון מענים - תהליכי ההתפתחות המקצועית מגוונים וכוללים הנחייה אישית, קהילות, בתי ספר, בעלי תפקידים ותהליכים כללים, שניתן לבחור מהם בהתאם לתוכן, לשפה ולחברה ממנה מגיעים הלומדים.
מגוון סדנאות – מרכז פסג"ה לוד מפתח יחידות הוראה וסדנאות מקצועיות לליווי אנשי חינוך ובעלי תפקידים ממגוון אוכלוסיות, בהתאמה לשפה ולצרכים פרקטיקולריים וכמענה לצרכים העולים מהמטה ומהמחוז.
משחוק - מרכז פסג"ה לוד משתמש במשחוק ככלי למידה חווייתי, המזמן למידה רב-תרבותית ורב-תחומית, המאפשרת למשתתפים לחקור ולטפח את זהותם המקצועית באופן יצירתי ומהנה בהתאם לשפה, לקצב ולמינון הנדרשים להם.
הנגשת מידע – באתר מרכז פסג"ה לוד ובקהילה הווירטואלית של הפסג"ה בפייסבוק, תמצאו חומרים מקוריים, בעברית ובערבית, שנבנו על-ידי צוות הפסג"ה, בהתאם ללוח השנה הפדגוגי. בין השאר תמצאו שם גם מידע אקדמאי, סדנאות, המלצות, טיפים פדגוגיים ועוד. המרחבים גמישים ומתעדכנים על בסיס יומי.
"מחברים בין עשייה ומחקר בחינוך"
שמחנו לקחת חלק בכנס האקדמי של אוניברסיטת בן גוריון "מחברים בין עשייה ומחקר בחינוך" שהתקיים ביום חמישי 31.10.24.
בכנס השתתפו חוקרים וחוקרות, אנשי ונשות חינוך, מוסדות להכשרת מורים, פילנתרופיה ומגזר שלישי ועוד.
מטרת הכנס, בהובלת "המרכז לחקר הפדגוגיה - שותפויות מחקר-שדה", להעמיק ולנהל חשיבה משותפת בנוגע לחיבורים בין עשייה ומחקר בחינוך: איך אפשר לערוך מחקר שישפיע על העשייה החינוכית? כיצד יכול השדה היישומי לתרום למחקר כדי לחזק את רלוונטיות המחקר ותוצריו? מהם ההזדמנויות והאתגרים הכרוכים בכך? ומהם ההאיזונים החוזרים בין השדה היישומי ושדה המחקר?
במהלך הכנס התוודענו למודלים רבים, מורכבים ופשוטים, המתארים את הדיאלוג הפורה שבין האקדמיה לשדה החינוכי.
ד"ר שרון רחמים, מנהלת הפסג"ה, לקחה חלק במושב "ממחקר ליישום" והציגה את גישת הפדגוגיה הנרטיבית ככלי לטיפוח זהות מקצועית – גישה הבאה לידי ביטוי בעשייה השוטפת של מרכז הפסג"ה בלוד, מהלכה למעשה, והמתבססת על עבודת המחקר שלה.
זכינו למפגשים מרתקים, למשובים חמים ולהזדמנויות לשיתופי פעולה שאנחנו מקוות להביא אל קדמת הבמה בהקדם.
למעוניינים: תכנית הכנס ותקצירי המושבים
תודה למארגנים על כנס מקצועי ומרתק שהעלה על סדר היום בפעם הראשונה את החיבור החשוב של מחקר ושדה בתחום החינוך.
"אני רואה את עצמי מפני שמישהו רואה אותי [...]
אני קולט את מבטו של האחר בתוככי המעשה שלי...
לקלוט את עצמי כמי שרואים אותו, פירושו לקלוט את עצמי כמי שרואים אותו בתוך העולם ועל יסוד העולם"
(סארטר, 'המבט', עמ' 56-48)
אברהם קירשנר ז"ל - מייסד מערכת החינוך בעיר לוד ויקיר העיר
הידעת?
המבנה בו שוכן מרכז פסג"ה לוד שימש קודם לכן כמשכנו של מרכז פדגוגי לוד הקרוי על שמו של אברהם קירשנר ז"ל, מייסד מערכת החינוך בלוד.
אברהם נולד בשנת 1920 בעיירה קלעוואן אשר בפולין. במלחמת העולם השנייה נטבחו כל בני משפחת קירשנר על ידי הנאצים פרט לאברהם, שהצליח להימלט ליערות. הוא הסתתר במשך 19 חודשים מתחת לרצפת ביתה של אוקראינית וכך ניצל. על מעשה הצלה זה, בהמלצתו של מר קירשנר למוסד "יד ושם", זכתה האוקראינית בתואר "חסידת אומות עולם".
אברהם נשא את לאה לאשה בקרקוב בשנת 1945. אברהם עלה עם אשתו ובנו הבכור לישראל בינואר שנת 1949. בשנת 1951 נולדה לשניים בתם השנייה.
מאז עלייתו ארצה שימש מר קירשנר בתפקידים רבים וחשובים בעיר לוד:
היה מזכיר הסוכנות היהודית, מנהל עבודה לעבודות ציבוריות, מזכיר העירייה הממונה. מאז פתיחת העירייה ב-1.7.1949 שרת מר קירשנר בשלושה תפקידים בעת ובעונה אחת: מזכיר העיר, קופאי ומנהל המחלקה לחינוך. בשנת 1964 שימש מר קירשנר בתפקיד אחד בלבד, התפקיד האהוב עליו ביותר – מנהל המחלקה לחינוך. בתפקיד זה זכה בתעודת הערכה והוקרה מטעם משרד החינוך והתרבות על "ניהול המחלקה, במסירות, ביעילות ובהצלחה בלתי שגרתית במשך 33 שנות לימודים". בשנת 1985 זכה אברהם קירשנר לתואר "יקיר העיר לוד". לאחר פרישתו לגמלאות באותה שנה מונה מר קירשנר כיועץ ראש העיר לענייני חינוך.
מר אברהם קירשנר ז"ל נפטר בתאריך 10.2.1995, ונטמן בבית העלמין הישן בלוד.
יהי זכרו ברוך!
בקרו אותנו
מנהלת האתר
גב' שוש עוז יפת, מובילה פדגוגית
ניהול ידע, תקשורת חזותית, מיתוג ושיווק
דוא"ל: Shosh.pisgalod@gmail.com
כתובתנו: רחוב החשמונאים 34, לוד (בווייז: פסגה לוד).
טלפון: 08-9279983 או 08-9279022
פקס: 08-9247203
דוא"ל: Pisgalod@netvision.net.il